FAQ

  1. Hvad er ESTA?

    ESTA står for Electronic System for Travel Authorization, som er et program, der erstatter visum for borgere fra VWP-lande, der rejser til USA. Når en ESTA er godkendt, gælder den for rejser i to år, eller indtil passets gyldighedsperiode udløber.

    Ansøgningen giver borgerne i VWP-lande mulighed for at rejse til USA i 90 dage uden at skulle ansøge om et visum.

    Du kan læse mere om ESTA her.

  2. Hvad er VISA Waiver Programmet?

    Visa Waiver programmet giver borgere fra visse lande mulighed for at rejse til USA eller benytte det til gennemrejse uden at skulle ansøge om et visum. Men hvis du er statsborger i et af VWP-landene og rejser til USA med fly eller skib, skal du have en ESTA.

    Med programmet får borgere fra VWP-lande lov til at rejse til USA eller benytte det til gennemrejse i 90 dage.

    Du kan læse mere om VWP her.

  3. Hvem Har Brug For ESTA?

    ESTA gælder kun for borgere fra lande, der indgår i VWP-samarbejdet, og kun når de rejser til USA via skib eller fly. ESTA tillader borgerne i VWP-landene at besøge USA i forbindelse med forretningsrejser, ferie eller gennemrejse i 90 dage og erstatter behovet for at anskaffe et visum.

  4. Hvad er et vwp-land?

    VWP står for Visa Waiver Program, hvorunder borgere fra en række specifikke lande må rejse til USA på gennemrejse, ferie eller forretningsrejse i op til 90 dage uden at skulle anskaffe et visum.

    I øjeblikket er VWP-landene:

    Andorra; Australien; Østrig; Belgien; Brunei; Chile; Tjekkiet; Danmark; Estland; Finland; Frankrig; Tyskland; Grækenland; Ungarn; Island; Irland; Italien; Japan; Sydkorea; Letland; Liechtenstein; Litauen; Luxembourg; Malta; Monaco; Holland; New Zealand; Norge; Portugal; San Marino; Singapore; Slovakiet; Slovenien; Spanien; Sverige; Schweiz; Taiwan; Storbritannien.

  5. Hvor længe er en esta gyldig?

    En ESTA-godkendelse gælder indtil indehaverens pas gyldighedsperiode udløber eller i to år efter ESTA-godkendelsen, hvis passet udløber i mere end to år fra det tidspunkt, hvor din ESTA er blevet godkendt.

    Du kan blive i USA i op til 90 dage for et besøg med en gyldigt ESTA.

    Det betyder, at du i de fleste tilfælde kan rejse til USA flere gange i perioder på op til 90 dage, i den tid du har en ESTA-godkendelse.

  6. Hvordan kan jeg tjekke om min esta er gyldig?

    For at kontrollere din ESTA-status udfyld formularen, og du vil modtage detaljerede oplysninger om din ESTA. Hvis din ESTA er udløbet, skal du ansøge om en nyt ESTA for at rejse til USA.

  7. Skal jeg bruge en esta, hvis jeg har et visa?

    Hvis du er statsborger i et af VWP-landene og rejser til USA i bil, behøver du ikke at ansøge om en ESTA. Men hvis du rejser via skib eller fly, skal du ansøge om en ESTA.

    Hvis du har et visum, hvilket betyder, at du ikke er statsborger i et VWP-land, behøver du ikke en ESTA.

  8. Hvad er esta gruppeansøgning?

    ESTA gruppeansøgning giver en person mulighed for at ansøge om ESTA for op til 50 personer med en enkelt ESTA betaling.

    Personer, der indgår i gruppen, behøver ikke at rejse sammen, men der bruges et unikt id-nummer til at identificere alle gruppeansøgere.

  9. Hvornår skal man ansøge om esta?

    En ESTA ansøgning kan indsendes til enhver tid, inden du rejser til USA, men det anbefales at ansøge om ESTA mindst 72 timer før, du boarder din rejse til USA.

    Det tager normalt få minutter at få svar på, om din ansøgning bliver accepteret eller afvist. Det anbefales dog at ansøge mindst 72 timer før rejsen for at undgå problemer med, at dokumentationen bliver accepteret til tiden.

  10. Hvad er forskellen mellem en esta ansøgning og et visum?

    Visum og ESTA for at rejse til USA er ikke det samme!

    ESTA gælder kun for besøgende i USA, der er statsborgere i et af VWP-landene, og som derfor ikke er forpligtet til at ansøge om visum til at rejse til USA i en periode på op til 90 dage.

    Hvis du ikke er statsborger i et af VWP-landene, gælder ESTA ikke for dig, og du skal ansøge om et visum til USA.

  11. Hvor lang tid tager det at udfylde en esta ansøgning?

    Hvis du har alle de nødvendige oplysninger til at udfylde en ESTA-ansøgning, tager processen ikke længere end 10 til 20 minutter. ESTA godkendes normalt i løbet af få minutter, men det anbefales kraftigt, at du ansøger om ESTA mindst 72 timer inden, du rejser til USA.

  12. Hvornår skal jeg bruge et visum?

    Hvis du ikke er statsborger i et af VWP-landene, gælder ESTA ikke for dig, og du skal bruge et visum.

    Selv om du er statsborger i et af VWP-landene, skal du i nogle tilfælde stadig erhverve et visum, hvilke er:

    • Hvis du rejser til USA af en anden grund end ferie, forretning eller gennemrejse;
    • Du bør ansøge om ikke-immigrant visum, hvis du mener, at nogle af reglerne for indvandrings- og nationalitetsloven gælder for dig;
    • Hvis du planlægger at blive i USA i en periode, der overstiger 90 dage.
    • Hvis du ankommer i USA med et luftfartselskab, der ikke er en del af Visa Waiver programmet.
  13. Hvornår skal jeg bruge et turist/forretningsvisum for at rejse til usa

    Rejsende, der ønsker at komme ind i USA, skal have et ikke-immigrant visum for en bestemt opholdstid. Borgerne i lande omfattet Visa Waiver programmet kan have tilladelse til at rejse til USA ved hjælp af visumfrit program. Hvis du planlægger at bruge det visumfrie program, skal du modtage godkendelse af Electronic System for Travel Authorization (ESTA), inden du rejser ind i USA.

    Hvis du ikke kvalificerer til det visumfrie program, kan du ansøge om ikke-immigrant visum B1/B2, hvis:

    • Formålet med rejsen er forretning (B1)
    • Formålet med turen er fritid, medicinsk behandling (B2)

    B-1 visum udstedes normalt, hvis formålet med besøget i USA er at besøge seminarer og konferencer, møder med forretningspartnere, indgåelse af forskellige aftaler og tilbud.

    B-2 visum udstedes normalt, hvis formålet med besøget i USA er fritid, rejser, lægehjælp, behandling, besøg hos venner og familie, deltagelse i sociale arrangementer.

    Hvis du skal ansøge om (B1/B2) visum, bedes du kontakte den nærmeste amerikanske ambassade.

  14. Hvilke lande er omfattet af visa waiver programmet?

    Andorra, Australien, Østrig, Belgien, Brunei, Chile, Tjekkiet, Danmark, Estland, Finland, Frankrig, Tyskland, Grækenland, Ungarn, Island, Irland, Italia, Japan, Letland, Lichtenstein, Litauen, Luxembourg, Monaco, Holland, New Zealand, Norge, Portugal, Malta, San Marino, Singapore, Slovakiet, Slovenien, Sydkorea, Spanien, Sverige, Schweiz, Taiwan, Storbritannien.

  15. Hvad garanterer esta godkendelsen ved indrejse i usa?

    Ifølge Electronic System for Travel Authorization (ESTA) har du ret til at rejse til USA i henhold til Visa Waiver programmet. Når du rejser ind i USA, vil en embedsmand hos toldvæsenet og grænsevagten kontrollere dig og tage en beslutning om godkendelsen af din indrejse.

  16. Hvornår skal jeg indsende min esta ansøgning, før jeg rejser til usa?

    Du kan til enhver tid sende din ESTA-ansøgning; det anbefales dog at indsende den mindst 72 timer, inden du rejser til USA.

  17. Kan jeg indsende esta-ansøgningen på ny, hvis den er blevet afvist?

    Hvis nogen af dine forhold har ændret sig, kan du indsende ESTA-ansøgningen på ny efter 10 dage. Hvis du har inkluderet falsk information i din ESTA-ansøgning, vil du miste retten til at rejse inden for rammerne af det visumfrie program uigenkaldeligt.

  18. Hvad skal jeg gøre, hvis min esta-ansøgning er blevet afvist?

    Hvis du ikke kvalificerer til det visumfrie program, ESTA, skal du kontakte den nærmeste amerikanske ambassade eller konsulat og ansøge om et ikke-immigrant visum B1/B2.

  19. Hvad koster en esta-ansøgning?

    Udgifterne til den amerikanske regering er $14,00. Vores servicegebyr inkluderer gebyret til den amerikanske regering.

  20. Kan jeg foretage ændringer i min esta-ansøgning, efter jeg har indsendt den?

    Du kan ændre oplysninger om rejserute i den ansøgning, du har indsendt. ESTA-ansøgningssystemet tillader opdatering af rejsedata. Du behøver ikke bestille flybilletter og hotel, før du indsender ESTA-ansøgningen.

  21. Skal jeg udfylde en i-94w tilladelse, hvis jeg har fået en esta?

    Siden indførelsen af ESTA-programmet, skal I-94W-tilladelsen ikke udfyldes, hvis du rejser til USA via skib eller fly; dataene bliver nu registreret elektronisk.

  22. Er det nødvendigt at have en kopi esta-ansøgningen med i lufthavnen?

    Ifølge de amerikanske bestemmelser er det ikke obligatorisk at medbringe en kopi af ESTA-tilladelsen for at kunne rejse under Visa Waiver programmet. Det er dog nødvendigt at have en kopi til dine papirer. Nogle flyselskaber kan kræve, at du har en med, og dette kan kræve, at du har en kopi med. Hvis du har glemt dit ESTA ansøgningsnummer, kan du få ansøgningen blot ved at indtaste dit ansøgenavn, fødselsdato, pasnummer og det land, der udsteder passet på ESTA’s hjemmeside.

  23. Hvilke krav er der til passet for at kunne rejse under visa waiver programmet?

    Visa Waiver programmets krav er:

    • Passet skal være et elektronisk pas med digital chip med biometrisk information om passets indehaver;
    • Den skal indeholde en maskinlæsbar zone på den biografiske side;
    • Indehavere af et taiwansk pas er forpligtet til at angive pasnummer og personligt identifikationsnummer (PIN);
    • fra 1. juli 2009 er der en undtagelse; midlertidige pas og nødpas fra lande, der er med i Visa Waiver programmet, skal være elektroniske.
  24. Er det muligt at rejse med medicinsk udstyr som f.eks. Nåle og Iltflasker?

    Lægemidler bør være i deres originale emballage med lægens recept trykt på beholderen. Der kræves, at du kun har mængder til personlig brug på dig, som ikke er mere end 90 dage.

    Hvis recepterne ikke er i deres originale emballage, skal du have en kopi af recepten eller et brev fra lægen på dig. Alle lægemidler, der bringes ind i USA, skal have en recept fra en læge.

    FDA har mandat til farmaceutiske indlæggelser. For eventuelle forespørgsler om specifikke lægemidler kan importeres til USA, kontakt FDA, Division of Import Operations og Policy, på (301) 796-0356. For at man kan rejse med udstyr som ilt eller genstande, der kan være en trussel mod sikkerheden, skal man have en recept samt brev fra en læge.

    For mere information om yderligere krav, kontakt Transport Security Administration.

  25. Hvordan tilføjer jeg ændringer i min esta-ansøgning?

    I tilfælde af den biometrisk information i dit pas, for eksempel navn eller køn, fødselsdato, udløbsdato, land eller statsborgerskab har fejl, skal du indsende en ny ansøgning eller genansøge for at rette op på en sådan fejl. Dette vil kun være muligt, hvis din tidligere ansøgning er blevet godkendt.

  26. Er det muligt at ansøge om esta for mit barn?

    Ja. Ledsagede eller uledsagede børn skal have deres egen ESTA, inden de rejser til USA som statsborgere i et visumfritagelsesland. Du bør kende ESTA’s vilkår på vegne af dine børn og besvare spørgsmål ærligt som værge. Børn skal have deres eget gyldige pas for at kvalificere sig til ESTA. Børns pas er ikke berettiget til ESTA, medmindre de er udstedt før den 26. oktober 2006. Dokumentet skal opfylde Visa Waiver programmets krav.

  27. Vil min afrejse blive påvirket, hvis min esta udløber efter ankomst til usa?

    Nej. Din afrejse vil ikke blive påvirket, men du skal forny din ESTA for at rejse ind i USA igen efter din afrejse.

  28. Bliver sygdomme som influenza eller forkølelse anset som en smitsom sygdom i usa?

    Mange smitsomme sygdomme er ikke en hindring for at komme ind i USA under Visa Waiver programmet. Hvis du har nogle af disse smitsomme sygdomme, skal du angive dette i din ansøgning. Efter at være helbredt, kan du angive, at du er helbredt, men du skal have et bevis for, at du ikke længere er smitsom.

    Nedenfor er de smitsomme sygdomme, som er under overvejelse:

    • Ulcus molle
    • Gonorré
    • Granuloma inguinale
    • Spedalskhed, smitsom
    • Lymphogranuloma venereum
    • Syfilis (smitsom stadie)
    • Tuberkulose (aktiv)
  29. Hvor sikker er mine kreditkort oplysninger?

    ESTA-systemet opbevarer ikke nogen oplysninger, når en transaktion er blevet gennemført.

  30. Hvor længe er min esta gyldig?

    Rejsetilladelser gælder normalt i to år fra datoen for godkendelsen eller indtil udløb, afhængigt af hvilken kommer først, hvis den ikke tilbagekaldes. Skærmen viser altid udløbsdatoen for rejsetilladelsen.

    ESTA-tilladelsen tillader flere rejser i en periode på to år eller indtil passets udløbsdato. Efter at have modtaget en ESTA-rejsetilladelse, behøver du ikke genansøge i løbet af gyldighedsperioden. At have en ESTA garanterer ikke, at du kan blive i USA i to år, men giver dig mulighed for at blive der under betingelserne for Visa Waiver programmet.

    Du kan blive i USA i halvfems dage eller mindre. Hvis du ønsker at blive længere, skal du have et visum fra den amerikanske ambassade. Ændring af navn, statsborgerskab, køn eller anskaffelse af et nyt pas kræver, at du ansøger om en ny rejsetilladelse. Det gælder også, hvis nogen af svarene på ethvert kvalifikationsspørgsmål i Visa Waiver programmet ændres.

  31. Hvordan fornyer jeg min esta?

    Hvis din ESTA er udløbet, kan du genansøge ved at indsende en ny ansøgning her.

    Allerede eksisterende ansøgninger kan aldrig forlænges. Du behøver ikke at vente på, at din ESTA udløber, du kan ansøge når som helst, inden den udløber.

    Hvis du modtager meddelelsen "Der er fundet en gyldigt, godkendt ansøgning med mere end 30 dage tilbage for dette pas." Indsendelse af denne ansøgning kræver betaling og vil derefter annullere den eksisterende ansøgning. Du er forpligtet til at starte en ny ansøgning.

  32. Hvad betyder det at oplyse mine beskæftigelsesoplysninger?

    I henhold til loven om indvandrings- og nationalitetslovens §214b skal enkeltpersoner påvise, at de ikke har til hensigt at emigrere til USA, og at de er kvalificeret til besøgerstatus.

  33. Skal jeg have rejseplaner for at ansøge om esta?

    Nej. Du behøver ikke have en rejseplan på ansøgningstidspunktet, men du skal have et kontaktsted i USA. Du er forpligtet til at angive adressen på, hvor du skal bo i USA for at fuldføre ansøgningen. Hvis der er flere steder, du vil besøge, kan du opgive navnet på det første sted, du vil besøge.

  34. Hvornår skal jeg ansøge om et visum i stedet for en esta?

    Du kan ansøge om visum i stedet for en ESTA, hvis:

    • Du ønsker at ankomme til USA ombord på et ikke-godkendt luftfartsselskab;
    • Du ønsker at blive i USA i mere end halvfems dage;
    • Du rejser til USA med andet formål end kortsigtet ferie eller forretning;
    • Du mener, at enhver grund til afvisning af immigrations- og nationalitetsloven gælder for dig.
  35. Jeg har dobbelt statsborgerskab og mit visumfrie pas er udløbet eller jeg har ikke et pas fra pågældende land.

    Hvis du har flere pas, skal du opgive oplysninger om det seneste pas, selvom det er udløbet. Dobbelte statsborgere, der ikke har pas fra et andet land, skal vælge et land fra rullelisten, men ikke udfylde pasnummer-feltet.

  36. Hvad sker der, hvis en visa waiver program-ansøger bliver afvist?

    Rejsende, der søger indrejse og er bestemt til at blive afvist i USA under Visa Waiver programmet, vil blive returneret til deres oprindelsesland eller tredjeland, hvor han har en returbillet til med det luftfartsselskab, som den rejsende ankom til i USA med, og hvor han blev nægtet adgang.

  37. Skal ansøgningen være på engelsk, selvom ansøgerens tastatur ikke kan skrive engelsk?

    ESTA-ansøgningen skal ske på engelsk, og den anvendte computer skal konfigureres til amerikansk engelsk med passende skrifttype til tastaturinput. Hvis computerens operativsystem er Microsoft Windows 95 eller nyere, henvises til hjemmesiden Conversation Exchange for konfiguration af computeren.

    Hvis computeren ikke kan understøtte Windows-operativsystemet, skal du søge hjælp fra oplysningerne fra leverandøren af operativsystemet eller læse dokumentationen.