Új USA ESTA Vízumkérelem

Az ESTA online kérelmet úgy tervezték, hogy javítsa az utazási engedélyek igénylésének folyamatát valamennyi amerikai látogató számára. Egy VWP ország állampolgáraként, amikor az ESTA-t kérelmezi, nem szükséges vízum az Egyesült Államokba való utazáshoz.

Az alábbiakban találja meg az ESTA online űrlapját (más néven a VWP kérelmezési űrlapot), amelyet ki kell töltenie az Ön személyes adataival az utazási engedély kérelmezése céljából.

Az ESTA online kérelemmel elküldött összes információt manuálisan kell megvizsgálni az engedély megadását megelőzően. Ha bármilyen probléma jelentkezik az Ön kérelmével, értesítést kap róla e-mailben.

Kérjük, adja meg és ellenőrizze az összes szükséges információt, mielőtt elküldi az ESTA utazási kérelmét, hogy élvezhesse a vízummentes utazást.

A pályázóról

  • Mindenki, aki az Egyesült Államokba utazik, be kell nyújtania egy egyéni ESTA kérelmet.
  • Minden választ angolul kell megadni.
  • A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Útlevél részletei


További mező hozzáadása



További mező hozzáadása

EGYÉB ÁLLAMPOLGÁRSÁG

További mező hozzáadása

GE TAGSÁG


További mező hozzáadása

A SZÜLŐKRŐL


AZ ÖN ELÉRHETŐSÉGEI

További mező hozzáadása


INFORMÁCIÓK MUNKAHELYÉRŐL



Ha az ESTA kérelmi űrlapot benyújtotta, akkor legfeljebb 3-5 napig tart, amíg az összes információ ellenőrzése megtörténik, és az utazási engedély megadására vonatkozó döntés meghozatalra kerül. Ez a benyújtott kérelmek számától és a megadott adatoktól függ.

Ha Ön valamelyik Vízummentességi Program országának állampolgára, és az összes információ naprakész, a legfrissebb szabályozásokkal együtt, az ESTA kérelmének jóváhagyása legfeljebb 2 napig tarthat.

Ezt a különleges ESTA űrlapot Amerikának azért tervezték, hogy csak a legfontosabb információkat gyűjtse össze az Egyesült Államokba utazó személyekkel kapcsolatban.

Az ezen a formanyomtatványon keresztül benyújtott összes információt csak az amerikai hivatalnokok használják fel az utazási engedély megadására vonatkozó döntés meghozatalához. Harmadik felek számára semmilyen információt nem használhatnak fel, vagy bármely más okból.

Ha az Ön kérelmét elfogadják, és az Egyesült Államokba utazási engedélyt kap, az ESTA két évig vagy az útlevelének lejártáig érvényes lesz. A kétéves időszak alatt többször utazhat az Egyesült Államokba, amelyek egyike sem haladhatja meg a 90 napos USA-ban tartózkodási időtartamot. Mindazonáltal fontos megjegyezni, hogy a határellenőrzésnek jogában áll megtagadni az Egyesült Államokba való belépést, ha felmerül a gyanú, hogy az ESTA-t más okok miatt használja, nem szabadidős, átutazási vagy üzleti tevékenység céljából.

Fontos megjegyezni, hogy a Vízummentességi Program szabályai szerint történő utazáskor nem kell rendes vízumot igénybe vennie. Ehelyett a fenti ESTA engedélyt kell használnia.

Az Elektronikus Utazási Engedélyezési Rendszer azonban csak akkor használható, ha legfeljebb 90 napra utazik az USA-ba, és a látogatás célja szabadidős, átutazási vagy üzleti célú utazás. Minden más esetben vízumra lesz szüksége, és az ESTA nem érvényes.

A csalások elkerülése érdekében csak olyan megbízható kérelmezési formákat használjon, amelyek csak a legfontosabb információkat tartalmazzák.

Az Egyesült Államok Vízummentességi Programjának kérelmét benyújthatják gyermekek szülői vagy törvényes gyámjai is, hogy az Egyesült Államokba utazhassanak, és még azelőtt nyújtsák be az információikat. Az ESTA online folyamatairól többet tudhat meg a GYIK részben, vagy olvassa el az ESTA-val kapcsolatos különböző kérdéseket a blogunkban.