NY USA ESTA-ANSÖKAN

ESTA:s ansökningssystem online har utformats för att förbättra ansökningsprocessen för resetillstånd vid resa till USA. Som medborgare i ett VWP-land behöver man inte längre ett Visum för att resa till USA, utan man kan istället ansöka om ESTA.

Nedan hittar du ESTA:s online-formulär (även kallat för VWP:s ansökningsblankett), som fylls i med resenärens personliga information då man ansöker om resetillstånd.

All information som lämnas in via ESTA:s ansökningsformulär granskas manuellt innan resetillståndet beviljas. Om det uppstår några problem med din ansökan kommer du att bli underrättad via e-post.

Vänligen fyll i och dubbelkolla all nödvändig information innan du skickar in din ESTA-ansökan, och säkerställ att all information är korrekt, så har du möjligheten att njuta av en Visum-fri resa.

Om Kandidat

    • Alla som planerar en resa till USA måste skicka en ESTA-ansökan.
    • Alla svar ska ges på engelska.
    • Fält markerade med stjärna är obligatoriska.

Pass-uppgifter


Lägg till ytterligare fält



Lägg till ytterligare fält

ANNAT MEDBORGARSKAP

Lägg till ytterligare fält

GE MEDLEMSKAP


Lägg till ytterligare fält

OM FÖRÄLDRAR


DINA KONTAKTUPPGIFTER

Lägg till ytterligare fält


INFORMATION OM DIN ARBETSPLATS



När din ESTA ansökningsblankett har skickats in, brukar det inte ta längre än 3 till 5 dagar förrän all information är kontrollerad och du får besked om ditt resetillstånd har beviljats eller ej. Väntetiden varierar beroende på hur många ansökningar som lämnas in och specifika omständigheter för somliga resenärer.

Om du är medborgare i ett av Visa Waiver Programmets länder och all din information är uppdaterad i enlighet med gällande förordningar, bör det inte ta mer än två dagar att få besked på din ESTA-ansökning.

Denna särskilda ESTA-ansökan för inresa till USA har utformats för att snabbt och effektivt samla in de viktigaste uppgifterna om individer som vill resa till USA.

All information som skickas in via detta formulär används endast av de amerikanska tjänstemännen som avgör om din ansökan blir beviljad eller avslagen. Ingen information används av en tredje part eller i något annat syfte.

Om din ansökan godkänns och du beviljas resetillstånd till USA, kommer din ESTA att vara giltig i två år eller fram till det datum då ditt pass går ut. Inom denna tvåårsperiod kan du resa flera gånger till USA, men inget enskilt besök får överskrida 90 dagar. Det är dock viktigt att komma ihåg att gränskontrollen har rätt att neka inresa till USA om de har skäl att misstänka att du använder ditt ESTA i något annat syfte än turistbesök, genomresa eller affärsverksamhet.

Det är också viktigt att komma ihåg att när man reser enligt Visa Waiver Programmets förordningar, så behöver man inget vanligt Visum. Istället ska man använda sig av den ESTA-ansökan du ser ovan.

Emellertid kan detta elektroniska system för resetillstånd endast användas för resenärer som ska besöka USA i högst 90 dagar, och vars syfte med resan är turistbesök, genomresa eller affärsverksamhet. I alla andra situationer behöver man ha ett Visum, eftersom ett ESTA-tillstånd inte är tillräckligt.

För att undvika bedrägeri bör man endast använda pålitliga ansökningsformulär som bara efterfrågar grundläggande information.

Det amerikanska Visa Waiver Programmets ansökningsformulär kan också användas av föräldrar och förmyndare för barn som ska resa till USA och behöver ett ESTA. Du kan läsa mer om ESTA-tillstånd och ansökningsprocessen online i vår sektion med frågor och svar, samt läsa mer om olika frågor gällande ESTA på vår blogg.